Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu tarif, genellikle kahvaltıda kullanılan gerçek bir lezzet arttırıcıdır, ancak pişmiş mısır, et veya tavuk şeritleriyle iyi eşleşir. Bugünkü menümüzü oluşturmadan önce özellikle bu tarife yer vermek istedim.
Aromalı tereyağına lezzet katacak malzemeler tamamen damak tadınıza kalmış. Evde yaptığımda, buzdolabındaki tüm taze baharatlardan birkaçını ekliyorum. Hazırlanmasının kolay olmasının yanı sıra derin dondurucuda uzun süre kalması bu lezzeti daha da çekici kılıyor.
Aslında, kullanacağınız malzemeye bağlı olarak tereyağını 10 dakikadan daha kısa sürede çırpabilir. Buzlukta bir saat dinlendirip hemen servis edebilirsiniz.
Genellikle en sevdiğim taze baharatlar biberiye, kekik ve adaçayıdır. Tabii damak zevkime veya kullanacağım tereyağı miktarına göre 1-2 diş sarımsak eklemeyi unutmayın. Bu baharatları sürekli kullanmıyorsanız (bence mutfaktan eksik olmasın) taze dereotu, maydanoz veya kişniş kullanabilirsiniz.
Kuru baharatları kullanabileceğiniz gibi taze baharatları da kullanabilirsiniz.
Aşk…
Sıcak tereyağını hazırlamak için:
- 1 su bardağı tereyağı dereotu veya maydanoz taze kekik biberiye 1 kapya biber (kırmızı biber dolması) veya pul biber 1 diş sarımsak
İçerik Tablosu
Baharatlı tereyağı tarifi (sıcak tereyağı) nasıl yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın. Tereyağı için kekik ve biberiyeyi kıyın. Biberleri uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve ardından küçük küpler halinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir kapta ezilmiş sarımsakla karıştırın. Mutfak masasının üzerine streç kağıt koyun. Ortasına tereyağ sürülür ve üzerine bir parça salça kapatılır. Elinizde, kenarlarını sıkıca kapatacak şekilde tereyağını bir silindir şekline getirin. Kızgın tereyağını buzluğa koyun ve bir saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]