Kızılcıkların faydaları saymakla bitmez. İster komposto, ister reçel, ister marmelat, her şeyin tadı harika, bu güzel meyveden kendine has aroması olan marmelat yapıp kışın muhafaza edebilirsiniz.
marmelat için,
Öncelikle kızılcıkları yıkayıp uygun bir tencereye alıp üzerine üç su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım.
En az yarım saat pişirelim.
Kontrol edelim, yumuşayınca ocaktan alıp süzgeçten geçirelim.
Elinizi yakmayacak kadar ısınmasına izin verin, ardından salça gibi bir elekten geçirin. Gerekirse biraz daha su dökelim ve tüm posaları süzgeçten geçirelim.
Toplanan etli kızılcık suyuna toz şeker ekleyip tekrar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Bu noktada damak zevkinize göre toz şeker ekleyerek biraz ayarlayabilirsiniz. Ben 2,5 su bardağı kullandım.
En az 50-60 dk. Sık sık karıştırarak olgunlaşmasına izin verin.
Su gibiyse ateşi 15 dakika kapatalım biraz daha bekletelim. Soğudukça koyulaşacağından emin olabilirsiniz.
Ocaktan alıp kavanozlara dolduralım, üzerini yeni beyaz bir kapakla kapatalım ve kendi kendine soğumaya bırakalım.
Kızılcık marmelatınız yemeye hazır.
Bu lezzetli marmelatı kışın da dondurup meyve suyu olarak tüketebilirsiniz.
Herşey gönlünce olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]