Aldığımız kızılcıkları yıkayıp suyunu süzüyoruz.
Reçeli yaptığımız tencereye 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu koyup karıştırıyoruz.
Baklava şerbeti kaynatıyorsak 15-20 dakika kaynatıyoruz.
Daha koyu isterseniz biraz su kaynatabilirsiniz.
Kıvamı olan şerbetin içine kızılcıkları atıp karıştırıyoruz.
Orada biriken köpüğü alıp kaynamaya devam ediyoruz.
10 dakika pişiriyoruz.
Limon suyu ve 1-2 parça limon tuzu ekleyin ve beş dakika pişirin.
İlk sıcaklık yükseldiğinde kavanozu dolduruyoruz.
Soğuyunca şişenin kapağını kapatıyoruz.
Hemen yemeyecekseniz sıcak bir kavanoza doldurup kapağını kapatıp ters çevirip bu şekilde soğumasını bekliyoruz.
Kızılcık reçelimiz hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]