Kızının Yemeği Yenmiş Yoğurt Tarifi (Hatay İli)

Hatay yöresinde bulunan kız kardeşlerimle hazırladığımız bu güzel çorbayı gördüm ve sizler için tarifi hazırladım umarım beğenirsiniz.

İlk olarak 250 gr. Dip etler yağda kavrulur, doğranmış soğanlar ilave edilir, kızartma devam eder, damak zevkinize göre tuz ve karabiber ilave edilir ve altı kapatılarak soğumaya bırakılır.

1 su bardağı bulgur ve 1/2 su bardağı irmik sıcak su ile dökülür ve durdurulur. Bulgur şişince kazınmaya başlıyor ve ardından 1 yumurta, tuz, kimyon, domates, salça ve un ekliyorum.

Bazıları boş meyveler gibi sarılır, bazıları ise küçük et topları yapmak için kızarmış etle doldurulur.

Bir tencereye su dökülür, tuzlu yoğurt ile kaynatılır (tuzlu yoğurt bulamazsanız Hatay yöresinden yoğurt, taze yoğurtla yoğurt çorbası yapıp eti bu şekilde atabilirsiniz) ve kaynatmaya devam edilir. . pirinç eklerken (tadı daha az ise bu sırada tuzlu yoğurt ekleyebilirsiniz)

Hazırladığımız köfteleri ve mermer köfteleri sıcak yoğurt suyuna ekleyip 10-15 dakika pişirin. daha fazla yemek pişirmek

Köftelerden birini alıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Ayrı bir tavada yağ, nane ve kırmızı biber kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülür.

20 Dakika. dinlendi ve hizmet etti

Yoğurtlu Anne Kızı Yemeği (Çorbası) hazır.

Yapacak olanlara afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın