Klasik Düğün Çorbası Tarifi – Tariflerim

Günaydın, haftaya güzel bir çorba ile başlayalım. Yapımı kolay ve pratik bir çorba, düğünler için mükemmel bir tada sahip.

Mükemmel düğün çorbası tarifi için önce boynu yıkayıp suyunu süzüp düdüklü tencerede kaynatıyoruz. (Kuzu boyun dedim ama dana boyun veya et parçası da olabilir. Siz tercihinize göre tercih edebilirsiniz)

Etimizi boyundan seçip acı sosumuzun içine koyuyoruz tekrar kavuruyoruz (sonun kendisinin zengin olduğunu düşünüyorsanız su ilave edebilirsiniz.)

Bu arada ayrı bir kapta yoğurt, 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı unu topak kalmayacak şekilde karıştırıyoruz (dilerseniz iki veya üç diş ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz)

Etli ve soslu tenceremizde bu karışıma alışalım (1-2 kaşık yoğurdu tencereye alarak ısıtıyoruz daha sonra tenceremize ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz bu sırada biraz daha ekleyebilirsiniz . bir kase erişte, orijinal tarifte yok ama güzel görünüyor ve tadı güzel)

Daha sonra küçük bir tavada bir yemek kaşığı yağın altında 1 yemek kaşığı biberi ısıtıp pişen çorbamızın üzerine döküyoruz.

Biraz dinlendikten sonra dilerseniz limon suyu ile servis yapıyoruz.

İyi Düğün Çorbası hazır, iyi bir dilek, yapmak isteyenler için kolay.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın