Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zaman önce yaptığınız ev yapımı Kokostar tarifini hatırlıyor musunuz? İşte güzel ama en lezzetli tarif. Tabanı yoğun ve çikolatalı pastadan oluşuyor 🙂 Böylece yine sade pastalardan veya pandispanyadan ayrılmış oluyor.
Yoğun acı tadı sevmiyorum. Bu yüzden pastayı yapmak için sütlü çikolata kullandım. Şimdi, kalıplanmış çikolata yerine, doğrama ve dilimleme ihtiyacını ortadan kaldıran ve size inanılmaz bir zaman kazandıran hazır çikolata kullanıyorum. Madeni parayla çalışan çikolataları pastanelerden ve internetten satın alabilirsiniz.
Hem daha zarif dursun hem de pastaya bir ton daha katsın istediğim için en üst katta koyu renk bir örtü kullandım. Ben kekin üzerini kolayca örtmesini ve bulamacın biraz daha katı olmasını istediğim için bir süre buzlukta beklettim. Böylece erimiş çikolatada çabuk katılaşır ve kaşıkla düzeltildiği için ezilmez.
Çikolata bitişi olan tepesi için dikkat edilmesi gereken en önemli şey hızlı olmaktır. Soğuk bir tatlının üzerine dökülen çikolata çok çabuk sertleşir. Kaşığınız, bıçağınız veya kazıma için kullanacağınız her şey için her şeyi hazırlayın. Üzerinde tepecik oluşmayacak şekilde hızlıca yayın.
Bu tarif 8-10 kişiliktir. Ben 23 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım. Kalıbın altını ve yanlarını kapatmak için tepsiye önce alüminyum folyo serdim, üzerine yağlı kağıt serdim ve kalıbı serdikten sonra kenarlarını zımparaladım.
Ölçüleri gram cinsinden verdiniz, bu nedenle sıvıları ağırlık olarak kullanın ve mililitreyi hesaplamak için paketlerle uğraşmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kokostar Kek (Browni) Tarifi İçin Malzemeler
kek için:
- 100 gram tereyağ 100 gram kuvertür çikolata (coverture süt) 100 gram toz şeker 100 gram un 10 gram kakao 3 yumurta
Hindistan cevizi dolgusu için:
- 150 gram süt kreması (krema kutusu) 200 gram süt 125 gram hindistan cevizi rendesi 100 gram pudra şekeri Bir paket krem şanti tozu
yukarı:
Kokostar Makarna (Browni) Tarifi nasıl yapılır?
Tereyağını ve bitter çikolatayı mikrodalgada eritin. Eriyen çikolataya toz şeker ekleyin ve karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyin ve karışım homojen hale gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Un ve kakaoyu eleyip ekleyin. Topak kalmayıncaya kadar kaşıkla karıştırın. Hamur tamamen karışınca yuvarlak kalıba dökün. 170 derecede 20 dakika pişirin. (fırından çıkarınca kabaracak ama sönecektir) Pişen keki oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Oda sıcaklığına gelen kekin kenarlarını bıçak yardımıyla kalıptan çıkarın ancak kalıbın içinde bırakın. (kalıpla birlikte servis edeceğiniz tabağa alın) Hindistan cevizi dolgusunun tüm malzemelerini derin bir karıştırma kabına alın. Bir mikser ile koyulaşana ve bir arada tutana kadar çırpın. Kekin üzerine hazırladığınız harcı kalıba yayın ve üzerini düzeltin. Kek kalıbını dikkatlice alıp kenarlarını tekrar düzleştirin, buzluğa koyun ve 20 dakika dinlendirin. 100 gr çikolatayı mikrodalgada eritin. Buzluktan çıkardığınız kekin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla hızlıca yayın. Ayakları isteğe göre rendelenmiş hindistan cevizi ile süslenir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]