Köfte böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba, uzun zamandır yazamadım. Bu durumda yeniden başladığım İngilizce kursunun, devam eden kampanyamızın sizlerden bu kadar ilgi görmesi ve bu telaş içinde 4 gündür hasta olmamın da etkisi var. Ama yine de seni unutmadım, elimden geldiğince seni yalnız bırakmamaya çalışıyorum.

Size iki iyi ve iki kötü haberim var.

Birincisi güzel haber: Eşime yaptığınız baskı ve faydalı yorumlarınız sayesinde eşim beni kedi sahibi olmaya ikna etti ve yavru kedim Somak’ı Pazar günü sahiplendim.

Kötü haber; Kedimizle yaşamaya başladığımız ilk gece boğazım şişmeye burnum tıkanmaya başladı ya kedilere alerjim vardı farenjite neden oldu: ((Ona sıcak bir yuva bularak vedalaşmak zorunda kaldık. dün gece (bizim için gerçekten üzücü oldu) umarım ilerde bu alerji durumu geçer.

İkinci ve en güzel haber ise ilk geleneksel Tarifler.net.tr barbekü partisini 6 Haziran Cumartesi günü Taksim Kemancı Parkı’nda gerçekleştireceğiz.

Detayları hafta sonu yazacağım. O gün kimseye söz verme ki buluşalım kaynaşalım. Şimdilik bu kadar, herkese sevgiler…

köfteli börek

Köfte böreği tarifi malzemeleri

Köfte Malzemeler:

    250 gr dana kıyma 1 büyük domates 1 büyük soğan Maydanoz (isteğe bağlı) Tuz, kimyon, karabiber 3-4 dilim rendelenmiş bayat ekmek 2 büyük rendelenmiş domates Tuz, karabiber, pul biber 3-4 yufka 2 yumurta sarısı

Köfte böreği tarifi nasıl yapılır?

Domates ve soğanı rendeleyin, maydanozu ince ince kıyın ve köfte için tüm malzemelerle birlikte karıştırma kabına alın. İyice yoğurup top haline getirin, buzdolabında biraz kendi kendine çekene kadar dinlendirin. Hamuru masanın üzerine yayın ve ikiye bölün. Kıymayı harçtan alıp avucunuzun içinde bastırarak ikiye böldüğünüz tortillanın geniş kısmına koyup ince bir şerit haline getirin ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine veya ateşe bir spiral (gül) oluşturun ve her hamuru 2 cm aralıklarla düzenleyin. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın