Domates soslu etli güveç yapmak için önce patlıcanı yıkayıp küp küp doğrayıp tuzlu suya koyuyoruz.
Kıyılmış eti bir kaseye koyun
Üzerine soğan ve sarımsak koyun
Ekmek kırıntıları, yumurta, maydanoz ve baharatları döküp yoğurup böğürtlen büyüklüğünde köfteleri yuvarlıyoruz.
Patatesleri ve domatesleri kesin
Bir tavaya domates, domates, salça, bir yemek kaşığı sıvı yağ, 4-5 yemek kaşığı suyu koyup pişiriyoruz.
Yağı küçük bir tavada ısıtın ve önce patatesleri kızartın.
Kağıt havlularla kaplı bir kaseye koyun.
Patlıcanı sudan çıkarıyoruz, suyunu sıkıyoruz, kurutuyoruz ve kurutuyoruz.
Son hayvanları vururuz
Güveç kaplarına patlıcan ve patates koyuyoruz
Sonra köfteleri koyuyoruz.
Domates çorbası. dağıtıyoruz
Küçük parçalar halinde kaşar peyniri koyup önceden ısıtılmış 220°C fırında kaşar peyniri eriyene ve rengi dönene kadar pişiriyoruz.
Yanında yeşil tuz serperek sıcak servis yapıyoruz.Domates soslu etli güveç hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]