Köfte Ekmeği (Kahvaltı Özel) – En Sevdiğim Yemek

Ekmeği suya batırıp yumuşatalım. Daha sonra suyu elimizle iyice sıkıyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Ardından kaşar peynirini, soğanı ve sarımsağı rendenin en küçük kısmıyla rendeleyin. Cheddar peyniri yaklaşık 1 su bardağı su olmalıdır. Kaşar peyniriniz yoksa beyaz peynir gibi farklı bir peynir kullanabilirsiniz.

Daha sonra bir kapta ekmeğe öğüttüğümüz malzemeler de dahil olmak üzere gerekli diğer tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.

Köftelere damak zevkinize göre başka baharatlar ekleyebilir veya sevmediğiniz baharatları listeden çıkarabilirsiniz.

Ekmeği gerektiği kadar sıkmıyorsanız, yoğururken daha fazla galeta unu eklemeniz gerekebilir.

Hamuru daha sıkı hale getirmek için yeterince ekmek kırıntısı ekleyerek hamur yapabilirsiniz.

Ekmek kırıntıları yerine kuru ekmek kullanabilir veya un ekleyebilirsiniz.

Daha sonra hamurdan fındıktan daha büyük parçalar koparıp et şeklini verelim.

Yapışmaz yüzeyli bir tavamızın dibine biraz sıvı yağ dökelim ve köfteleri koyup spatula ile hafifçe bastırarak etleri azaltalım.

Köfteleri bir tarafını çevirelim sonra diğer tarafını çevirelim ve kenarlarından yavaş yavaş yağ ilave ederek kızartmayı bitirelim.

Eti çok yağda kızartırsanız buna dikkat etmenizi tavsiye ederim çünkü ette çok ekmek olduğu için çok yağ alır.

Tüm etleri bu şekilde pişirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Köfteleri ılık veya sıcak servis etmenizi öneririm.

Köfteleri çizip şekil verdikten sonra topaklanmaması için dondurup buzdolabında saklayabilir, dilediğiniz zaman elinizin altında bir köfte yemeği yiyebilirsiniz.

Dondurucudan çıkan etin biraz çözülmesini beklemek yeterli olacaktır.

Yine peluş hayvanlarınızı az yağda iki tarafını da pişirerek gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın