30 dakika. Hazırlanma zamanı
Etli yapraklar nasıl sarılır? Ben size verdiğim tarifteki gibi yapıyorum, çok güzel oluyor, yapacaklara da kolay gelsin.
İçerik Tablosu
Dersler
- 300 gram üzüm yaprağı
- 250 gr dana kıyma
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- limon suyu
Sulu kağıt sarma nasıl yapılır?
1. Pirinci bol suyla yıkayıp kurulayın ve bir karıştırma kabına alın.
2. Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın.
3. Limon suyu hariç diğer tüm malzemeleri birleştirin ve iyice karıştırın. Doldurma hazır.
4. Kağıtların üzerine, parlak tarafı dışta, mat tarafı içte olacak şekilde, sarmaya hazır bir iç malzeme koyun. Elinizde veya masada önce kenarlarını katlayın ve rulo haline getirin.
5. Pişireceğiniz tencerenin dibine güzelce dizin.
6. Tüm yapraklar sarıldığında, tencereyi ocağa koyun, üzerine biraz daha zeytinyağı serpin ve tereyağını küçük parçalar halinde ekleyin.
7. Isıya dayanıklı bir tahtanın üzerine varsa yuvarlanan bir taş yerleştirin, böylece pişirme sırasında yaprakların yerinden oynamaması ve açılmaması sağlanır.
8. Ruloların seviyesine kadar kaynamış sıcak su ekleyin. Daha fazla tuz serpin. Önce ateşi yüksek, kaynamaya başlayınca altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
9. Suyu çekmeye başlayınca üzerine limon suyunu dökün ve pişip pişmediğini kontrol edin.
10. Kabuktaki pirinçler yumuşayınca ve içi pişince ocağı kapatın. Henüz pişmemişse ve hala suyu varsa, bir süre pişirin.
11. Pirinç suyunu tamamen çekmesine rağmen hala taze ise biraz sıcak su ilave edip kısa bir süre pişirin.
12. Ocağı kapatın, dinlendikten sonra şov yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]