Köfte püresi nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Fırın köftesi, ktım, patates püresi, patates püresi, yumuşak köfte, et yemekleri
Çıkış tarihi: 04-06-2008
4 5 5 1
Bu köfteler iki farklı şekilde yapılabilir. Şimdi sizlerle ilk tarifi paylaşıyorum. Çok basit ve lezzetli bir tarif. Püre dışında alternatifler geliştirebilirsiniz. Bir gün öncesinden yaptığınız ve farklı bir şekilde bitiremediğiniz köftelerin hesabını yapmak isterseniz bu tarifi uygulayabilirsiniz.
İçerik Tablosu
Köfte Püresi Tarifi İçin Malzemeler
Köfteleri hazırlamak için:
- 300 gr 2 yemek kaşığı salça 2 orta boy domates 3 yemek kaşığı margarin 3 dilim bayat ekmek 1 orta boy kuru soğan 10-15 sap maydanoz Karabiber ve tuz Kızartmak için sıvı yağ
Püre tarifi için yazıya tıklayın 🙂
Püreli köfte tarifi nasıl yapılır?
Kıymaya rendelenmiş soğan, galeta unu, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Avucunuzun içinde yaklaşık bir parmak kalınlığında bir şekil. Köfteler sıvı yağda hafifçe kızartılır, peçeteden yağı alınır ve fırın tepsisine dizilir. Tavada kalan yağa soyulmuş ve doğranmış domatesleri veya 2 yemek kaşığı sulandırılmış salçayı ekleyin, 2 dakika kavurun, 1,5-2 su bardağı su ilave edip kaynatın. Sosu tepsideki köftelerin üzerine dökün. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Püreyi servis tabağına yayın ve köfteleri pürenin üzerine sosu dökerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]