Köfte ve İçli Köfte Nasıl Yapılır – Tariflerim

Önce etimizi içi için malzemelerimizi hazırlıyoruz.

Soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz.

Üzerine sıvı yağ ve tereyağını da ilave ediyoruz.

Soğan pişiriyoruz.

Kıymayı ekleyin ve beş dakika pişirin.

Ardından salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip 5-10 dakika bu şekilde pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra cevizleri atıp karıştırıyoruz.

Dış mekan çamurumuz için önce bulguru bir kaba koyuyoruz, bir bardaktan biraz fazla sıcak su ekleyip kapağını kapatıp 10 dakika dinlendiriyoruz.

Süzülen bulgurumuzu ve tüm malzemelerimizi geniş bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz.

Bir kase su olması güzel olurdu çünkü onu her zaman kullanacağız.

Cevizleri iri parçalar halinde kırıp yuvarlıyoruz.

Zaman zaman elimizi ıslatıp diğer elimizin başparmağıyla ortasına bastırarak kenarlarını buna göre açalım (kase şekli).

İçine çamurumuzu koyup tekrar elimizi ıslatıp ağzını kapatıp limon şeklini veriyoruz.

Ellerimizi ıslatmamız önemlidir çünkü pürüzsüz bir doku verebiliriz.

Kızgın yağda nar gibi kızarttığımızda yağlı kağıt sererek tabağımıza alıyoruz.

Bu malzemeleri kaynar suda da kullanabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın