Köfte ve Patates Tarifi için önce hamurdan başlayalım.
Bulgur köftelerini derin bir kaba alıp üzerine sıcak su ekleyip kaynamaya bırakalım. Bulgur şişince irmiği de ekleyip birbirimizi besleyerek yoğuralım.
Daha sonra yumurtayı ekleyelim, unu ölçülü olarak ekleyelim, suyuyla birlikte tuzu da ekleyip birleşip durana kadar yoğurmaya başlayalım.
Öte yandan patateslerimizi yıkamayı öğrenmemiz gerekiyor, fırında kalan üç çekirdeği keseceğiz. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
Haşlanmış patatesleri bir kaba alın ve ezin. Küçük bir tavaya sıvı yağı ekleyip küp küp doğradığımız soğanları sıvı yağda ekleyip ölene kadar kavuralım. Salça ve biberi ekleyip kavurmaya devam edelim ve ocaktan alıp patates püresine ekleyelim.
Sırasıyla karabiber, kırmızı biber, toz kırmızı biber ve fesleğeni ekleyip karıştırın. Hamurumuz hazır.
Dinlenen hamurdan ceviz topları alın. Elimizle oyup patates çamuruna atıp ağzını kapatarak yapalım. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Hamur bitene kadar aynı şekilde yapıp tepsiye diziyoruz.
Derin bir tencereye suyu alıp tuzunu ekleyip kaynatalım. Eti bir kaşık süzgeç yardımıyla yavaş yavaş sıcak suda bırakalım. Köfteler yüzmeye başlarsa köfteler pişmiş demektir. Süzgeç yardımıyla teker teker alıp tabaktan alalım.
Üzeri için küçük bir tavaya sıvı yağ, salça ve biber salçası, ezilmiş sarımsak ve limon tozunu ekleyin ve ateşte biraz kavurun. Daha sonra ocaktan alıp bir kapta aldığımız köftelerin üzerine dökelim.
Haşlanmış Patatesli Köfte servise hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]