Patlıcan Sarma ve Köfte Tarifi İçin,
Tüm köfte malzemelerini bir kaba koyalım.
İyice yoğurup parmak şekli vererek buzdolabına kaldıralım.
Ardından patlıcanı yıkayıp kurulayın ve uzunlamasına kesin.
Kağıda alın, her iki tarafına da tuz ekleyin ve biraz bekleyin.
Tuz sıvılaştığında sıvıyı bir kağıt havluyla alın.
Tavaya biraz sıvı yağ ekleyip patlıcanların iki tarafını hafifçe kızartın.
Köftelerimizi tavamıza atalım, birkaç kez çevirelim ve ocağın altında kapatalım, fazla pişirmeye gerek yok.
1 patlıcandan bir dilim alın ve eti üzerine sarın.
Yuvarladığımız patlıcanları fırın tepsisine alıyoruz.
Doğranmış domatesleri yağ ile bir çorba tavasına koyun.
Tuz ve sarımsağı ekleyip domatesleri hafifçe eriyene kadar pişirin.
Hazırladığınız sosu etin üzerine hepsini kaplayacak şekilde dökün.
Kabukları soyulmuş domateslerimizi hazırlayıp kesiyoruz, biberleri kesip yıkayıp ortasına koyuyoruz.
Fırına koymadan önce salçayı tepsinin kenarından 1 bardak sıcak su çayında eritip ilave edin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Patlıcan Köfte Sarması hazır.
💕 Yemek yemeyi seviyorum 💕
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]