medyauzmani.com

Köfte ve Salça (Bu Yöntemi de Deneyin)

Köfte ve matani tarifi için önce kuru soğan, taze yeşil soğan, maydanoz, sarımsak. azar azar. kesilecekler. Etleri hazırlayacağımız bir kaba konulacak. Kıyma ve köfte listesine tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. İyice yoğrulunca 30 dakika buzdolabına koyuyoruz sonra çıkarıp beş dakika kadar yoğuruyoruz, sürekli elimizi ıslatıp istediğimiz şekli vererek yarım bardak çay döküyoruz. Etimizi suyla birlikte tencereye koyuyoruz.

Et suyumuz bitince güzelce yıkadığımız domatesleri yıkayıp kesip köftelerin üzerine dağıtıyoruz.

Şimdi biber sırası bizde. Çekirdeklerini çıkarıp istediğimiz gibi kesip domateslerin üzerine eşit şekilde dağıtıyoruz.

Sonunda çorbamız oldu. Bir kaseye domates, zeytinyağı ve suyu koyun ve karıştırın. Bu sırada tencerenin kenarına bir bardak suyu yavaş yavaş döktükten sonra sosumuzu biberlerin üzerine kaşıkla dağıtıyoruz. Çorbamız çok cıvık olmamalı ve bozaya benzemelidir. Kapağını kapatıp ocağa koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca biraz altını kısıyoruz. Zaman zaman koruma suyu azalır ve biberlerin rengi değişirse Salçalı Köfte afiyetle yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun..

Size nacizane tavsiyem, eğer şanslıysanız mangalda veya ızgarada köfte yaparsanız çok sevinirsiniz, size de iyi eğlenceler….
NOT : Sizleri lezzetli yemeklerimi takip eden 79 yaşındaki bir insanın söylediklerini dinlemeye davet ediyorum.. Günlerdir bu harika siteye bakıyorum. BÖREK, EKMEK, KEK VE TATLILAR. Gençliğinin değerini şimdi biliyorsan, yaşlılığında rahat edersin. Ebeveynlerimizin sözlerini unutmayın, bu yüzden KUTSAL ÜÇLÜ BİRLİKTE ÜÇÜNCÜ OLUN dediler. Tuz. TATLILAR. AYIRMAK. Lütfen beni yanlış anlama, bana kendini beğenmiş biri deme. Bunu zaten hepiniz biliyorsunuz ama yapmıyorsunuz. Ya yanlış bir şey yazdıysam onu ​​ihtiyarlığıma ver, beni ve namusumu bağışla.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın