Avcı kebabı ilk olarak Osmanlı mutfağının son döneminde saray sofralarında boy göstermiştir.
Doyurucu ve çok yönlü olduğu için davetler ve aile yemekleri için favori bir yemektir.
Kıyma veya tavuk eti ile de yapabilirsiniz.
İşin püf noktası, içindeki malzemelerin tek tek kızartılıp ilave edilmesidir.
Avcı Kebap ve Köfte tarifimizin başında et malzemelerini ekleyip rendeliyoruz. Köfte yapıyoruz. Bazı malzemeleri yıkayıp 3-4 parçaya bölüyoruz.
Tavaya yağı koyuyoruz. Sırasıyla patates ve havuçları koyup biraz kızartıp fırına veriyoruz. Aynı şeyi karabiber ile yapıyoruz. Mantarları yıkayıp ekliyoruz, süzüyoruz ve hafifçe kızartıyoruz. Tekrar dönüp arpacık soğanlarını alıyoruz. Arpacık soğanınız yoksa soğanları doğrayıp karıştırabilirsiniz. Beğendiğiniz sayfa sayısını artırabilirsiniz.
Eti kavurup yaprakların üzerine yayıyoruz. Domates koyuyoruz. Domatesleri kavururken salça, biber, su yoksa biraz su ekleyerek sos yapabilirsiniz. Bezelye serpiyoruz.
Lezzetlerin karışmaması için her şeyi kırmadan karıştırıyoruz. Pişirme kağıdı ile örtün, 180 derecelik fırında yarım saat pişirin ve beş dakika pişirin.
Avcı Köfteli Kebap hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]