İslam Kebap köftesi nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 15 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk Nilay Tulum 60 dakika, İslam, İslam kebabı nasıl yapılır, kebap, kırmızı et, köfte, misvak kebabı, patlıcan, patlıcan kebabı, et yemekleri
26 4.19 5 1
Gerçekten çok eğlenceli bir yemek, üstelik yemesi yapmasından daha keyifli… Köfteyle yapılabileceği gibi kuzu pirzola ve pirzola ile de yapılabiliyor.
Ortak dost davetlerinde zevki ve öngörüsüyle sofralara renk katacak…
Aşk…
İçerik Tablosu
Köfteli İslam Kebabı tarifi için malzemeler
köfte için:
- 500 gr dana kıyma 1/2 somun ekmek (ufalanmış) 3 orta boy soğan Tuz, karabiber 1 yumurta 2-3 diş sarımsak
diğer bileşenler:
- 2 yemek kaşığı salça 2 su bardağı domates suyu Yeşil biber 1 kilo patlıcan (tercihen ince ve uzun)
Köfte tarifi ile islam kebabı nasıl yapılır?
Köfte malzemelerini geniş bir kapta yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde toplar yapın, fırın tepsisini biraz yağlayın ve köfteleri fırına verin. Patlıcanı önce soyun sonra çok ince olmayacak şekilde uzunlamasına kesin yoksa köfteleri yuvarlarken sorun olabilir. Patlıcanı orta ateşte açık kahverengi olana kadar kızartın. Kızaran patlıcanın yağını kağıt havlu ile alın. Kızaran patlıcanı çapraz olarak bir kaseye alın ve içine birer köfte koyun, patlıcanları köftelerin üzerine kapatın, ters çevirerek bir tepsiye dizin, içlerine kürdan batırın ve domates ve yeşil biberle süsleyin. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve salçanın suyunu kebabın üzerine taşmayacak şekilde yapın ve tepsiye ekleyin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Arzu edilirse üzerini patates püresi dolgulu krema sıkma torbası ile süsleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]