Köfteli İslam Kebabı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Köfte ile İslam kebabı tarifi

İslam kebabı, Türk mutfağına özgü bir kebap çeşididir. Orijinal kuzu eti, patlıcan ve domates gibi malzemelerle hazırlanır. Sık sık tavuk ve köfte yaparım. İslam kebabı ile pilav, makarna veya patates püresi hazırlayabilirsiniz.

Köfte ve patlıcan karışımı olan Köfteli İşlem Kebabını mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Köfte ve islam kebabı tarifi için pratik malzemeler

    1 paket uzman, klasik köfte, çeri domates, köy biberi, 1,5 kg patlıcan (tercihen ince ve uzun) Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ

Sosu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı su

Köfte tarifi ile islam kebabı nasıl yapılır?

Köfteleri iki parçaya kesin ve kenarda yuvarlayın. Öncelikle patlıcanı soyun ve çok ince olmayacak şekilde uzunlamasına kesin yoksa köfteleri yuvarlarken sorun olabilir. Biraz tuzlu suda ıslatın ve iyice kurulayın. Hazırlanan patlıcanı orta ateşte açık kahverengi olana kadar kızartın. Kızaran patlıcanın yağını kağıt havlu ile alın. Bir dilim patlıcanı diğerinin üzerine yerleştirin. İçine 1 adet köfte koyup patlıcanları köftelerin üzerine kapatıyoruz. Bir kürdan kullanarak yeşil biber ve domatesle süsleyin. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.Hazırladığınız salçalı sosu kebabın üzerine dökün. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. sağlıkla!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın