kokulu limonlu kek

Limon Kokulu Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (250ml)
  • Bir bardak sütten 2 parmak eksik
  • 1 su bardağı sudan 2 parmak eksik yağ
  • Bir limonun suyu ve kabuğu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (renk için)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı kuzu unu

sos için;

  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon

Limon kokulu kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz. Şimdi yumurta ve şekeri oda sıcaklığında mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 4 dakika çırpın.
  2. Ardından sütü, yağı, limon suyunu ve kabuğunu ekleyip mikserler karışana kadar tekrar çırpın.
  3. Şimdi son 2 su bardağı unu ekleyin, kabartma tozu, vanilya ve zerdeçalı eleyin, mikserin en düşük ayarında çok azı bir araya gelecek şekilde çok az çırpın.
  4. Şimdi önemli olan kalan unu kontrollü bir şekilde ayırıp azar azar eklememiz. Tutarlılık çok akıcı olmayacak. Daha koyu ama tabii ki taş gibi değil
  5. Bu kıvam una ve yumurtanın büyüklüğüne bağlıdır.
  6. Hazır harcı iyice yağladığımız kalıbımıza alıp fırına veriyoruz.
  7. Kekin patlamaması için ilk 35 dakika fırın kapağını açmayın.
  8. 2 dakikada pişen ve soğuyan kekimizin sosunu hazırlayalım :::.
  9. Bir çay bardağı pudra şekerini ve iki yemek kaşığı limon suyunu bir çay kaşığı ile karıştırıp kekimizin üzerine yayın ve üzerini süsleyelim. İyileşmenin tadını çıkar 🍋🍋🍋🍋

Fotoğraflı kokulu limonlu kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • güzel kokuyor
  • Limon
  • Hasta
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

8 aylık bebeğime yoğurt çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın