Kolay Balonlu Kek Nasıl Yapılır?

Kolay Balonlu Kek Nasıl Yapılır?

Bir kaseye oda sıcaklığında ılık süt, ılık su, yağ, yoğurdu koyun.

Üzerine maya, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde döküp ele yapışmayan hamuru elimizde yoğuruyoruz.

Hamurun üzerini streç film ile kapatıp bir saat dinlenmeye bırakın.

Bir saatin sonunda hamuru tezgaha alıp havasını alması için tekrar yoğuruyoruz. Bu arada hamur elimize yapışıyorsa un ekliyoruz.

Hamurdan elle 12 beze yapıyoruz. Kek kalıbının ve pimin boyutunu ölçün.

4 adet balonlu keki yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz.

250 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-9 dakika pişirip temiz bir havlu seriyoruz.

Balon ekmeği hazır

yemek ister misin 😋

Not: fırın önceden ısıtılmış olmalıdır

Fırından çıkmadan çok çabuk pişiyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın