Beyti, 1945 yılından beri ülkemizde adından söz ettiren bir aile tarafından yapılan ve popülaritesi tüm dünyaya yayılan bir kebaptır. Günümüzde ağırlıklı olarak Urfa bölgesinde üretilmektedir.
Beyti kebabı aslında bir şişeye yapıştırılan et. Kömür ateşinde pişirilir ve ince lavaşa sarılır. Et yerine köfte de sarılabilir.
Kolay Beyti Kebap Tarifine başladığınızda önce rondodaki soğanı etin üzerine çekin ve yumurtayı ekleyin.
Kıymanın üzerine tuz, karabiber, galeta unu ve rendelenmiş soğan karışımını ekleyip yoğurun. İster şiş üzerinde ister elinizle uzun köfteler yapın.
Yağlı kağıt serip 200 derecelik fırında kızartın.
Yufkayı ortadan ikiye kesin ve uzun kenarının ortasına 3 adet köfte yerleştirin. Her iki tarafını kapatın ve sarın. Tabii ki ters. Bir tepsiye dizin.
Tüm sarma işlemi bittiğinde yufkanın üzerini tereyağı ile kaplayıp yağlayın. 180 derecede kızartın.
Domates sosunu hazırlayıp üzerine dökün. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Kolay Beyti Kebabı hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]