Kolay Bisküvili Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Kolay bisküvili kek nasıl yapılır? Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 25 Dakika, Bisküvi Pasta, Bisküvi Pasta, Kolay Bisküvi Tatlısı, Bisküvi Pasta, Bisküvi Pasta Malzemeleri, Bisküvi Pasta Tarifleri, Bisküvi Pasta Yapılışı, Pratik Tatlı Kahvaltısı, Pratik Bisküvi Pasta, Tatlı Süt, pratik tavuk göğsü kek, yaz tatlıları, Pakmaya kahvaltı menüleri 2018

17 4.12 5 1

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugünün tatlı tarifi şimdiye kadar yaptığınız en kolay bisküvili pasta olacak 🙂 Tavuk göğsü tatlısı bisküvi tabanının üzerine gelince harika bir lezzetin damaklarınızda yavaş yavaş yayılmasını sağlayacaktır.

Bu tarifin en güzel yanlarından biri de bisküvi tabanının içinde yumurta vs. gibi ağır şeyler olmaması. İçine çikolata eklemeden harika bir kıvam alıyor. Yarım su bardağı süt ilk başta küçük gelebilir ama sütlü bir kıvamı olduğu için kesinlikle çok fazla yumuşatmaya gerek yok. Bisküvilerin taban oluşturacak kadar birbirine yapışması için yeterli.

Büyü arayıcınızın bu kadar keskin kenarlara sahip olmasını istiyorsanız, tüm adımları tamamladığınızda dondurucuya götürebilir ve 1 saat boyunca dondurabilirsiniz. Servis yapmadan yarım saat önce buzluktan çıkarıp dilimler halinde keserseniz kalın ve soğuk bir tatlınız olur.

Aşk…

Kolay kurabiye tarifi için malzemeler

bisküvi tabanı:

    1 paket Pötibör bisküvi 3 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş) ½ su bardağı süt

krema için:

    1 paket Pakmaya Tavuk Göğsü Tatlısı 2,5 su bardağı süt

yukarı:

    1 paket Pakmaya Çikolata Sosu 1,5 su bardağı süt

Kolay bisküvili kek tarifi nasıl yapılır?

Orta boy bir karıştırma kabına bir paket bisküviyi elinizle kırın. Eritilmiş tereyağını kakao ile ekleyin ve süt ile yoğurun. Kare bir tüpün üzerine streç filmi uçları yukarı gelecek şekilde yayın, hazırladığınız bisküvi tabanını streç kağıdın üzerine yayın ve elinizle bastırarak düzleştirin. 1 kutu Pakmaya tavuk göğsünü 2,5 su bardağı süt ile koyulaşana kadar pişirin. Hazırladığınız bisküviyi tabanın üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Küçük bir sos tenceresine 1 paket Pakmaya Çikolata Sosu ve 1,5 su bardağı sütü koyun. Ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 3 dakika daha kaynamasını sağlayın. Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak soğutun ve tatlının üzerine dökün. Tatlıyı buzdolabına kaldırıyoruz ve 4-5 saat soğuduktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın