Kolay Bulgur Pilavı – Favori Tarifim

Her zaman önce bir şeyleri bir kenara koyarak başlarım. Daha sonra, “Ah, onu eklemeyi unuttum!” dedi. merak etmesinler diye. 🤗

Kanıtlamak için sanırım 🙈 resimlerle adım adım tarifimize geçelim:

İlk önce soğanı güzel küpler halinde kesin.

Sarımsakları yanmaması için çok ince kesin; çünkü sarımsak çabuk yanar). Patatesleri ince doğrayın.

Domatesi de aynı şekilde doğrayın ve tüm malzemeleri alın.

Önce tereyağını eritin (sadece tereyağını eritin ki hiç kızmasın), sonra içine zeytinyağını koyun, yağ biraz yanacak ve soğanı ekleyip 2-3 dakika pişirin. karıştırarak kurutun.

Ardından sarımsağı atın ve salçayı fazla dondurmadan ve biraz ısıtarak ekleyin.

Ardından patatesleri atın ve 2-3 dakika pişirin. Tekrar hızlı, normal başlangıçlar.

Ardından domatesi koyun, en son bulguru koyun, biraz karıştırın ve sıcak su dökün.

Üzerine bezelye ve tuzu ekleyip karıştırın, ağzını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.

Pişirdikten en az 15 dakika sonra. sonra servis yapın.

Bulgur Pilavı hazır.

yemek istiyorum ☺️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın