Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünün tarifi, daha önce yaptığınız bisküvili kek kadar pratik. Damla sakızlı muhallebiye biraz Antep fıstığı eklenince lezzet ikiye katlanıyor diye düşünüyorum. Kedi dili bisküvilerini tüm büyük süpermarketlerde rahatlıkla bulabiliriz. Aklınıza hemen soru işaretleri geldiğini biliyorum ve aldığımız paketler hep ikili oluyor bu yüzden ikili paketten çıkan paketlerden birini kullanacağımızı özellikle yazmak istedim.
Ben orta boy dikdörtgen bir borcam kullandım, daha büyük borcamda pişirmek isterseniz bu x2 ölçülerini yapmak için yeterli.
Kedi dili bisküvileri bol sütte ıslatırsanız eriyecektir, biraz yumuşatıp üzerine ılık ikramlardan dökerseniz tam kıvamında olacaktır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kolay kedi dilli turta tarifi için malzemeler
- 1 paket kedi dili bisküvi 1,5 su bardağı süt
muhallebi:
- 1 paket pakmaya damlalı puding 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Servis için:
- 1 paket fıstıklı fileto pakmaya çikolata sos ile
Kolay kedi dili böreği tarifi nasıl yapılır?
1 paket sakızlı muhallebiyi 3 su bardağı süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşınca içine antep fıstığını ekleyerek pişirmeye devam edin. Pişen muhallebiyi kaseden alın ve kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın. Sütü orta boy bir kaseye dökün, bisküvilerin yarısını kasede birer birer gezdirin ve Diony’ye yan yana dizin. Sıraladığınız bisküvilerin üzerine muhallebinin yarısını dökün. Islattığınız muhallebinin üzerine kalan bisküvi miktarını koyun ve dökün. Son olarak muhallebinin kalan yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Borcamın üzerini streç film ile kapatıp tatlıyı buzdolabına kaldırın. En az 5-6 saat buzdolabında beklettiğiniz tatlıyı servis yapmadan önce dilimleyin. Çikolata sos ve antep fıstığı ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]