Basit bir yufka mantı tarifi almak için önce yufkayı tezgaha dizip yağ ve suyu karıştırarak başlayalım.
Bu karışımı hamurumuzun üzerine dökelim.
Hamurumuzun kenarından başlayıp rulo şeklinde saralım (resimdeki gibi).
Başka bir yufka için de aynı yöntemi uygulayalım ve fırın tepsisine sıralayalım.
200 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Kıyma sosu için iki adet soğanı küçük küçük doğrayalım.
Bir tavada 2 yemek kaşığı yağı ısıtın.
Sonra eti koyun ve koyun.
Salçayı ve baharatları ekleyelim, çok kuruysa sıcak su ilave edelim.
Fırından çıkan keklerin üzerine biraz soğuduktan sonra yoğurt ve kıymalı sosu gezdirip servis edelim.
Kolay Köfte hazır.
Afiyet olsun…
Not: Ruloları küçültmek için yufkayı ortadan ikiye bölüp ruloları saralım.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]