Merhaba sevgili arkadaşım,
Hepinizin bildiği gibi katı gıda çılgınlığım başladığından beri her hafta evde düzenli olarak yoğurt ve lor yapıyorum. Yoğurdumu son güne kadar taze kalması için kapaklı küçük kavanozlarda mayalıyorum. Sütün diğer yarısından da lor hazırlanır, ancak diğer fermantasyon zamanı geldiğinde tamamlanmaz. Bazen bunu üst üste yaptığınızda vb. Birikirler.
Bu sabah bayramdan sonra elimde kalanları değerlendirmek ve evde 0 numaralı odada saklamak için fazla malzemeye ihtiyaç duymayan pratik ama lezzetli bir börek hazırladım..
Dışı lezzetle çatlıyor ve içi yumuşak. Toplam 10 böreğiniz var. Pişir ve taze bitir 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kolay börek tarifi için malzemeler
- 1 yumurta 1 çay bardağı tereyağı 1 çay bardağı lor peyniri 1 paket kabartma tozu 1-2 tatlı kaşığı tepeleme tuz 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 2 su bardağı un
yukarı:
- 1 yumurta sarısı susam çörek otu
Lor ile kolay börek nasıl yapılır?
Tereyağı ve yumurtaları derin bir kaba alın. Tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Peynir, dereotu ve maydanozu ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun. Toplanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve hafifçe bastırarak düzleştirin. Yağlı kağıt serili tepsiye 3-4 cm aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ve susam serpin. 180 derecelik fırında kızarana kadar (yaklaşık 15-18 dakika) pişirin. Oda sıcaklığına gelen krakerleri servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]