medyauzmani.com

Kolay Mac Ve Peynir Tarifi

Kolay Mac ve Peynir Tarifi, Kolay Mac ve Peynir Nasıl Yapılır?

Öncelikle tezgah için tüm malzemeleri hazırlamanız gerekiyor. Özellikle sos için çok hızlı pişireceğiz.

Bu yüzden cheddar ve cheddar peynirlerini kolayca erisin diye küçük küçük kesiyoruz.

Yeteri kadar suyu geniş bir tencereye alın ve kaynatın. Haşladığınız makarnayı sıcak suya ekleyin ve en az 8 dakika pişirin, bu yüzden makarna çok yumuşak olmasın. Biraz ‘aldante’ olmalı. Çünkü sosun içindeyken makarna biraz yumuşar ve şişer. Ama artık onu ham (katı) bırakmak zorunda değiliz. Makarna haşlanırken zerdeçalı suya ekleyin.

Makarnayı pişirmeyi bitirdiğinizde suyunu süzün, biraz yağ ile bir tencereye koyun ve bir kenara koyun.

sos hakkında ahÖncelikle yağı derin bir tavada karıştırıp sırayla alıyoruz. (Önce sıvı yağı ekleyeceğiz, biraz ısıttıktan sonra tereyağını ekleyeceğiz ki tereyağı yanmasın!) Ardından iki kaşık (yığın) unu koyup kavurmaya başlayın. Pudranın rengi biraz pembeleşip kokusu çıkınca ocağın altını kısıp ılık sütü azar azar ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Bu arada topak kalmayacak şekilde hızlıca karıştırın.

Ocağı tekrar açın ve sos kaynayana kadar yavaş yavaş pişirin. Kaynamaya başlayınca çedar peyniri ve kaşar peyniri sosa ekleyin. Ve peynir iyice eriyene kadar tekrar karıştırın. Bu sırada sobanın alt kısmı orta sıcaklıkta olmalıdır. Baharatları ekleyip biraz daha karıştırın.

Sosda biraz tuz kullanmaktan kaçının çünkü hindistan cevizi güçlü bir tada sahiptir ve çok fazla eklerseniz bunaltıcı olabilir.

Ocağın altını kapatın ve şimdi sos ile makarnayı karıştırma aşamasına geçiyoruz. Bu işlemi daha iyi hale getirmek için önünüze derin ve geniş bir tabak alın ve pişen makarnayı aktarın ve üzerine bolca peynirli sos dökün. Bu arada, makarnanın dokusunu bozmamak için hafifçe karıştırın.

Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz, ben dereotu ile süslemeyi seviyorum.

Mac and Cheese servise hazır, sıcak ve hemen yenilmelidir çünkü buzdolabında bir gün bekletilirse veya soğuyunca tadı ve kıvamı pek iyi olmaz. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın