Kolay Ramazan Pide Tarifi – Benim Tatlı Yemeğim

Ramazan Pidesinin Basit Tarifi için önce su ve mayayı kasemize alıp maya eriyene kadar çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz.

Tuz ve şekeri ekleyip tekrar çırpın. Yağı ekledikten sonra hamura yumurta beyazını ekleyip (sarısını ayırıyoruz) unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz, hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.

Kaynayınca unumuzu biraz serpip hafifçe yoğuruyoruz.

Hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz, hepsini bir tepsiye koyup üzerini bir bezle örtüyoruz, biraz yanacak.

Daha sonra ellerimizi sıvı yağa batırıp pide şekli veriyoruz.

Üzerine yumurta sarısı ve susam döktükten sonra tekrar mayalanmaya bırakıyoruz.

Fırın yüksek ve çok sıcak olmalıdır.

En fazla 250°’de 20 dakika pişirdim.

Afiyet olsun deneyin pişman olmayacaksınız ramazanlar ☺

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın