Kombi Kurabiye (Antakya Kombisi) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftaya enfes uzun ömürlü bir kombi pasta ile başlamaya karar verdim. Uzun zamandır Kömbe kurabiye tarifini takip ettiğim Pınar’ın Tarifler.net.tr blogundan. Uzun zamandır yapmayı düşünüyordum ama beklemeye devam ettim çünkü kombiyi kombi yapan içine eklenen baharatlardır.

Aslında beklemenize gerek yok, uğradığınız bir aktara ya da yöresel ürünler satan bir dükkâna girdiğinizde bulabilirsiniz. Bulamayanlar evinde kolayca hazırlayabilir.

Bunun için eşit miktarda tarçın, karanfil tozu, yenibahar, muskat, zencefil ve süt tozunu karıştırabilirsiniz. Pınar bu malzemeler arasında sakızdan da bahsetmişti ama aldığım Kömbe çeşnisinde yoktu.

Şimdi kalıba geçelim, bu yöresel ahşap kalıbı Eminönü’ne gittiğinizde pasta malzemeleri satan dükkanlardan alabilirsiniz.

Videoda gördüğünüz gibi bisküvi hamuru çok güzel ve yumuşak bir kıvama sahip bu yüzden kontrollü un eklemeye dikkat edin ve güzelce yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam aldığında hazırdır.

Tarifin video açıklaması:

İsterseniz silinen tarihleri ​​de ekleyebilirsiniz.

Aşk…

Dersler:

    1/2 paket (125 gram) eritilmiş tereyağı 1 su bardağı ayçiçek yağı 2 çubuk eksik 2 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı kombi baharatı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 6,5-7 su bardağı un

yukarı:

Kömbe Kurabiye (Antakya Kömbesi) Tarifi nasıl hazırlanır?

Tereyağını mikrodalgada 1 dakika eritin (erimiş ama çok sıcak değil). Ayçiçek yağı, tereyağı ve sütü bir karıştırma kabına alın. Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilin ve kombi baharatlarını ekleyin. Unu cam bir kaba eleyerek ekleyin. Önce iki bardak ekleyin ve karıştırın. Kurabiyelerim yaklaşık 7 su bardağı un aldı. Bu nedenle unu azar azar ekliyoruz, kaşıkla karıştırıyoruz. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Önce susam dolu bir tabağa batırın, ardından kalıba bastırın, elinizle düzleştirin ve şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizin. 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın