Kombinasyon Tarifi – En Sevdiğim Yemek

Karışık Dolma tarifi için kabak ve biberleri güzelce yıkayıp kabakları bulup ortadan ikiye bölüp biberlerin içini temizleyip kenara alıyoruz.

Kabakların içini oymaya başlıyoruz, tüm kabaklar kapanınca çıkan kabakların içini bir kenara ayırıyoruz.

Artık kendimizi hazırlamaya başlıyoruz.

Kuru soğan, taze soğan, maydanoz, dereotu, sarımsak, küçük küçük doğrayalım.

Kapya ve yeşil biberin içini yıkayıp aynı şekilde küçük küçük doğrayıp hepsini bir tencerede harmanlıyoruz.

Üzerine zeytinyağı, salça, iyice yıkadığımız pirinç, tuz, kuru nane, kekik, sumak, kimyon ve nar suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Şimdi kıymamızı ekleyip güzelce ovuyoruz.

Kendimizi ve hazırladığımız iç harcı 15 dakika kenara koyup dinlendiriyoruz.

Yenilen domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesiyoruz, şimdi doldurmaya başlıyoruz.

Biberleri ve kabakları doldurduğumuzda üzerlerini domatesle kaplıyoruz, İç mekanımızı çiğden hazırladığımız için üstlerinde bir santim boşluk bırakıyoruz.

Şimdi kabaktan çıkanı tencerenin dibine yayıyoruz ve kalanları yayıyoruz.

Not: Bunun için iç çamuru çok az düzelttim.

Şimdi bir tencereye biberleri ve kabakları koyuyoruz, üzerlerine zeytinyağı döküyoruz ve kabakların yarısından fazlasına su ekliyoruz.

Domates sosumuzu suyla açıp biber ve kabakların üzerine döküp ocağın altını açıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatıyoruz.

15-20 dakika sonra zorlamadan bir çatalı kabakların içine sokun, çatal kolayca batıyorsa tesisatımız hazır demektir.

Onlar için çabucak hazırladığım domates sosunu buzdolabında unuttuğum için dökemedim.

Karışık malzemelerimiz yemeye hazır, afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın