Konak Mantı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Uzun zamandır yapmayı ve paylaşmayı planladığım bir tarif olan koni mantı, daha önce yufka ile yapılan sosyete mantısı gibi çok lezzetli ve ilgi çekici bir sunum sunuyor. Hamur yerine yufka ile hazırlanmış olması da tarifi pratik kılıyor.

Bu tarifteki cipsleri elimden geldiğince küçük yapıyorum. Bu sayede elde biraz kalsa da kızartırken daha güzel oluyor ve servis etmesi daha şık oluyor.

Aşk…

Mantı Külahı Tarifi İçin Malzemeler

• 2 yufka
• kızartma yağı

Kıymalı harcı için:

    250 gr dana kıyma 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber

Sosu hazırlamak için:

    1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı su

Sarımsaklı yoğurdu hazırlamak için:

    1 yoğurt çorba kasesi 2 şiş sarımsak tuz

Mantı külahı tarifi nasıl hazırlanır?

Hamuru ikiye katlayıp yarım ay şekli verin ve bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. İlk parçayı 3 eşit üçgene kesin. Bu üç parçayı ortadan ikiye bölerek uzun ince parçalar elde edin. (Toplam 24 küçük parça elde edeceğiz.) Diğer hamura da aynısını yapın. Üçgenin geniş kısmına bir pipet koyun ve bir pipet yardımıyla hamuru yuvarlayın. Ucu kapatırken elinizle hafifçe ıslatarak pipetten çıkarın ve dikkatlice çıkarın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Orta boy bir tavaya ince kıyılmış soğan ve sarımsağı alıp zeytinyağını ekleyin. Açık kahverengi olana kadar kızartın. Kıymayı ekleyin ve suyunu salana kadar kavurmaya devam edin. Sarımsağı iki dakika daha soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın. Kızgın derin yağa sardığınız yufkaları arkalı önlü kızartın. Kızaran yufkayı servis tabağına alıyoruz. Ortasına kıymayı koyun. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın