Koni Reçeli – En Sevdiğim Yemek

Koni reçelinin faydaları: Kozalaklı reçeli özellikle kış aylarında vücudu gençleştirerek direnç sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir, cildi güzelleştirir, astım, bronşit, balgam söktürücü, soğuk algınlığı, grip, nezle, sigaranın verdiği zararları giderebilir. Çam özsuyu sirke ile karıştırılıp yıkanırsa diş ağrısına ve diş eti ağrısına iyi gelir. Plakları temizler ve yorgunluk gibi daha birçok rahatsızlıktan kurtulmak için kullanılır.

Mide rahatsızlığına neden olabilir, kullanmadan önce yan etkilerini kontrol edin ve o şekilde kullanın.Cone Jam’i geçen sene yapmıştım. Bu sene pek toplama fırsatım olmadı. Süre dolmadan daha faydalı bitkiler yapmak isterseniz tarifi ekliyorum. Bunu yaparsanız, koni için yeşillikleri toplayın ve yapın. Geçen sene biraz vakit geçirdiğim için ne bulduysam onu ​​yaptım :))

Külah Reçeli tarifi için önce külahlar iyice yıkanır. Bir tencereye konur, üzerine 4-5 parmak ile su ilave edilerek ocağa alınır.

Külahları ara sıra karıştırarak 1,5-2 saat kaynatın (yeşil külahlar kaynarken daha iyi açılır)

Daha sonra ocaktan alınır ve suyu süzülür. Kalan su ölçülür. 8 su bardağı külahın suyuna 1 kg şeker eklenip kaynamaya bırakılır (Ben külahlardan 4-5 tane koyuyorum)

Reçel kıvamına gelince limon suyu sıkılır. Sıcak kavanozları doldurun ve kapağı sıkıca kapatın.

Koni reçeli hazır.

geçmiş olsun….

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın