Koni turtalar – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Külah böreği tatlı veya tuzlu olarak yapabileceğiniz harika bir lezzet. Tatlı olarak kullanmak isterseniz hamurundaki şeker miktarını artırabilirsiniz.

Benim gibi tuzlu tercih edenler labne, süzme peynir ya da beyaz peynirli karışımlar kullanabilir. Böreklerimi sarmak için kullandığım metal külahları pastanelerden temin edebilirsiniz. Bu metal külahları puf böreği külahları yapmak için de kullanabilirsiniz.

Hamur işleri yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta metal külahların yağlanmasıdır. Yağlama işlemini atlarsanız, konileri metal kalıplardan ayırmakta sorun yaşayabilirsiniz.

Aşk…

Koni böreği tarifi malzemeleri

    460 gr un (4 su bardağı) 1 yumurta 125 gr sana hamur 10 gr instant maya (1 paket) 10 gr tuz (1 tatlı kaşığı) 35 gr toz şeker (1 yemek kaşığı) 150 ml ılık süt

içeri:

    1 su bardağı süzme peynir + labne peyniri

yukarı:

    1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı süt

Köfte böreği tarifi nasıl yapılır?

Unu derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyin. 1 yumurta, süt ve margarini ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun. Toplanan hamurları tezgaha alıp 3-4 dakika yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru kaseye geri koyun, üzerini örtün ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Ekşi mayayı iki eşit parçaya bölün ve beze haline getirin. Bezeyi unlanmış mutfak masasında açın ve hamuru keskin bir bıçakla 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Dilimlenmiş hamurları resimdeki gibi hafifçe yağlanmış metal külahlara yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. (Aynı işlemi diğer beze ile de yapın.) Aynı işlemi hamur şeritlerinin hepsine uyguladıktan sonra çırptığınız yumurta sarılarını biraz süt ile karıştırın. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Börekleri külahlarından çıkarın ve oda sıcaklığına gelince içlerine ufaladığınız peynirleri doldurun ve iyice karıştırın. Ayakları isteğe göre maydanoz yapraklarıyla süslenir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın