Bugün sizlerle marketlerden çıkarmadan alacağımız bezelye ile buzdolabında saklanması gerekmeyen çok faydalı bir tarif paylaşacağım. Bu nedenle bezelyeyi kış aylarında istediğimiz zaman rahatlıkla kullanabiliriz. Kendi hazırladığımız konservelerde katkı maddesi olmadığı için gönül rahatlığıyla yiyebiliriz. Faydalarını bir türlü bitiremediğimiz bezelye mide kanserine karşı koruyucudur.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. .. sindirimin düzgün çalışmasına yardımcı olur.A,B,C,E ve K vitaminlerini içerir.İyi bir folik asit ve askorbik asit kaynağıdır. Potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, sodyum, demir, selenyum, çinko, bakır ve manganez gibi temel mineralleri içerir. Alzheimer hastalığına karşı koruma sağlar. Yaşlanma karşıtı bir besindir. Saç dökülmesini önler. Kemikleri güçlendirir.
Bezelye konservesine gelecek olursak faydaları saymakla bitmez, öncelikle aldığımız bezelyelerin taze ve yeşil kabuklu olmasına dikkat edelim.
Aldığımız bezelyeleri hazırlayalım. Derin bir kapta bol su ile yıkayalım.
Yıkanmış bezelyeleri süzgeçten geçirelim, süzelim. Tencereye suyumuzu koyalım. 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin. Tencereyi ocağa koyun ve suyun kaynamasını bekleyin.
Yıkanmış ve süzülmüş nohutları sıcak suya ekleyin. 10 dk. Nohutları haşlayalım.
Daha önce sıcak su ile yıkayıp kuruttuğumuz kavanozlara bezelyeleri sıcak su ile dolduralım.
Yine ilk defa kullanacağımız temizlenmiş ve kurulanmış tenekelerin kapaklarını havlu yardımıyla sıkıca kapatalım ve bezi açtığımız zemine ve yer döşemelerine koyalım. Yirmi dört saat bu şekilde bırakın.
Bekleme süresinin sonunda güneş görmeyen serin ve karanlık bir yerde bekletelim.
Bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.
Not: Kapakları şişmiş konserveler kullanmayın, bozulur.
Sağlıklı ve mutlu günler geçirmenizi dilerim, iyi seyirler 😍
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]