Konserve Kapya Biber – En Sevdiğim Yemek

Biber konservesi yapmak için önce aldığımız biberleri güzelce yıkadıktan sonra közlüyoruz.

Temiz bir poşete koyuyoruz, terleyerek kabuklarını çıkarmayı kolaylaştırıyoruz, başlarını kesip çekirdeklerini temizleyip metalin içine koyuyoruz.

Sarımsak gençse bütün kullanıyoruz, büyükse kesiyoruz.

Kavanozların dibinden sarımsakları alıyoruz, kızarmış biberleri koyuyoruz.

Bütün kavanozları böyle dolduruyoruz

Kavanoz kapaklarının üzerine kaynar su dökün ve bekleyin.

4 su bardağı sıcak suyu bir kaba alıp 1 su bardağı sirke, 2 yemek kaşığı limon tuzu, 3 yemek kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz.

Suyu, yükselmesi için kovalara döküyoruz.

Biberi bıçağın ucuyla hareket ettirip havasını bırakıyoruz.

Gerekirse daha fazla su ekleyin ve şişe kapaklarını sıkıca kapatın.

Kapaklı bir tencereye koyun.

Şişenin yarısına su dökün ve 20 dakika kaynatın.

Mutfak havlusunu metalin üzerine yayıyoruz ve kavanozları bez yardımıyla tencereden çok dikkatli bir şekilde alıp alttaki kapakla aynı şekilde havlunun üzerine yerleştiriyoruz.

Masanın üzerine bir bezle örtüyoruz ve bir gün onlara dokunmuyoruz.

Ertesi gün serin bir yere koyuyoruz.

Konserve kapa biber kışın yemeye ve afiyetle yemeye hazır

Başvuranlara hayırlı olsun

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın