Konserve Kış Menemenlik – Tatlılarım

Kışlık Menemenlik Konservesi Tarifi, Kışlık Menemenlik Konservesi Nasıl Yapılır?

Biberleri yıkadıktan sonra ıslanmamaları için mutlaka kurutun. Yeşil biberin ortasını yıkayıp iri olmayacak şekilde ortadan ikiye kesiyoruz.

Daha sonra domateslerin kabuklarını yıkayıp çekirdeklerini yıkayıp küp küp kesiyoruz.

Kesme işlemimiz bitince bir kapta biberleri ve domatesleri karıştırın.

Kavanozları ikiye bölün ve sıkıca kapatın.

Kavanozları bir tencereye alıp üzerlerini kapatacak kadar sıcak su döküp ocağa koyuyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte yarım buçuk iki saat kaynatmaya devam ediyoruz.

İki saat sonra ocaktan alıyoruz. Tenceredeki su ısınana kadar kavanozları çıkarmıyoruz. Kavanozları ılık sudan çıkarıp ters çevirerek kapakları tabana gelecek şekilde tezgahın altına kapatıyoruz, bir kapakla kapatıp ısı kaybetmemelerini sağlıyoruz.

Örtü altında bir gece bekledikten sonra artık kapağı açıp kaldırabiliriz.

Kış Menemenlik Konserve hazır, afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın