Konserve Shakshuka Tarifi – En Sevdiğim Yemek

Konserve şakşuka yapmak için önce aldığımız patlıcanları yıkayıp kurulayıp kabuklarını soyuyoruz.

Bir kapta suyu karıştırın ve tuz ekleyin.

İlk olarak soyduğumuz patlıcanları ortasından uzunlamasına kesiyoruz.

Bir kesme tahtası üzerinde düzgünce kesin.

Kesilmiş patlıcanları acı suyunu çıkarmak için tuzlu suya alıyoruz.

Yeşil biberleri yıkayıp kurulayıp küçük küçük doğrayıp domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.

Küçük doğranmış domatesleri tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.

Domatesler haşlanırken tuzlu suda bekleyen patlıcanları elimizle süzüp kağıt üzerinde kurutuyoruz.

Bir tavaya sıvı yağı koyup kuru patlıcanları kızartıyoruz.

Kızaran patlıcanları tepsili kağıt havlunun üzerine alıyoruz.

Bu arada zaman zaman domatesleri tencerede kaynatmaya devam edin.

2 adet kırmızı kapya biberi yıkayıp ortalayın, doğrayın ve mutfak robotunda güzelce öğütün.

Kaynayan domatesin üzerine kırmızı kapya biberi dökün ve karıştırın.

Patlıcandan sonra biberimizi koyup bir tepsiye koyuyoruz, solmuş ve karıştırılmış domateslere 1 yemek kaşığı tuz, 1 su bardağı sıvı yağ, 5/6 diş ince kıyılmış sarımsak ve iki su bardağı şeker ilave ediyoruz.

Közlenmiş patlıcanları ve biberi ekliyoruz. 1 dakika. Çok pişiriyoruz.

Sıcak bir kavanoza koyun ve kapağını kapatın.

Kapaklarını ters çevirdiğimiz kavanozları tencereye alıp üzerine sıcak su koyup 15 dakika dinlendiriyoruz, kaynatıyoruz.

Tezgahın bir köşesine peçete koyup bir bezle dikkatlice tutuyoruz ve aldığımız kavanozları ters çevirip bir gün bekliyoruz.

Kavanozları güzelce sarıyoruz ve günün sonunda kavanozları buzdolabından çıkarıyoruz.

Not: Yeni kapakları kullanma şeklimiz kapakları kaynatmaktır. Buzdolabına koydum, serin bir yere koyduk.

Konserve şakşuka hazır, afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın