Konya Düğün Pilavı Tarifi İçin,
Etleri küp küp doğrayıp ısıttığımız büyük tencereye koyuyoruz.
Et suyunu bırakıp rengi değişince 1 bardak sıcak suya atıp kurumaya bırakıyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1 veya 1,5 saat pişiriyoruz. (pişirme süresi ve su miktarı etin cinsine göre değişiklik gösterebilir)
Et pişince dilediğiniz tereyağı veya sıvı yağı ilave edin, tuz ve kekik ile tatlandırın ve on dakika pişirin. Çok pişiriyoruz.
Kızartmamız hazır.
pilav için,
Pirinci sıcak suda bekletiyoruz ve suyunu birkaç kez değiştiriyoruz. Nişasta iyi çıkınca süzüyoruz.
Yağın içine pirinci koyup yanına biraz tereyağı koyuyoruz.
3 bardak sıcak su koyun, tuz, bezelye ve kuş üzümü ekleyin ve pişmeye bırakın.
Kaynayınca ateşi söndürüyoruz.
Pişirilen ve dinlendirilen pilav ve etleri servis ediyoruz.
Konya Düğün Pilavı hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]