Tavuk, köri ve kaju fıstığı bir arada. Evde kalan bazı sebzeleri de eklerseniz. Nefis bir yemek olduğu ortaya çıktı.
Fritözü aldığımdan beri daha sık sotelemeye ve erişte yapmaya başladım. Wok tavalar kalite olarak değişkenlik gösterse de hepsinin ortak özelliği geniş, derin, yapışmaz bir yüzeyle kaplanmış olmasıdır.
İndirimdeyken 10 liraya gerçek bir wok aldım. Bu da dağılınca İkea’da 17 liraya satılanlardan almayı düşünüyorum kısacası evde kullanmak için pahalı bir şey almaya gerek yok.
Kızartma tavası alırken hafif olmasına dikkat edin ki sanatsal hareketlerle pişirmeniz daha kolay olsun 🙂
Daha da yumuşak olması için tavuğu bir gece önceden zeytinyağı, soya sosu, soğan ve köri ile marine edebilirsiniz. Ama bununla uğraşmak istemiyorsanız yapmanız gereken tek şey evdeki tencerelerden birinin kapağını wok’unuza takmak.
İçerik Tablosu
Köri sosu ve kaju fıstığı ile sotelenmiş tavuk malzemeleri
- 400 gr tavuk but şiş 1 adet havuç 1 adet pırasa 1 adet lahana yaprağı 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı soya sosu 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 avuç kaju fıstığı 1 çay kaşığı ucuyla köri tozu 1 çay bardağı sıcak su
Köri kaju soslu kızarmış tavuk tarifi nasıl yapılır?
Tavuk küplerini şişten çıkarın ve her bir parçayı keskin bir bıçakla 2-3 parçaya bölün. Soğanı doğra. Havuçları soyup rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Pırasayı, lahanayı ve bir diş sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını ve soğanı alıp bir dakika soteleyin. Tavuğu ekleyin ve beyazlaşana kadar tahta kaşıkla kızartın. Tavuğa kaju fıstığı, kıyılmış lahana, arpacık soğanı ve havucu ekleyin ve bir dakika soteleyin. Sebzeler ölmeye başlayınca bir çay bardağı sıcak su, köri ve soya sosu ilave edip karıştırın. Tavaya bir kapak koyun ve brülörü kısın. 5-6 dakika kaynatın. Kapağı çıkarın ve brülörü sonuna kadar açın. Tavuk tamamen suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]