Patates salatasını hep afiyetle yapıp servis etmişimdir ve yedim. Köri sosuyla tatlandırıldığında etlerin yanına çok yakışan bu salataya mayonez de ekleyebilirsiniz. Mayonez eklendiğinde üzerini kremsi sarı bir tabaka kaplar. Güzel görünse de biraz ağır.
Patates salatasını farklı baharatlarla tatlandırarak, özellikle ızgara ve fırında et yemeklerinin yanında lezzetli bir garnitür haline getirebilirsiniz.
Bunun için sadece taze kekik, biberiye veya fesleğen kullanın. Aşk..
İçerik Tablosu
körili patates salatası malzemeleri
- 4 adet orta boy biber 1 adet közlenmiş etli kırmızı biber 2 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 4 dal yeşil soğan 2 adet ince doğranmış turşu
Sosu hazırlamak için:
- Limon suyu 1 tatlı kaşığı Köri tozu Zeytinyağı Tuz Karabiber Kırmızı biber İsteğe göre nar ekşisi veya sirke
Körili patates salatası tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayın. Patatesler haşlanırken diğer malzemeleri de yıkayıp ince ince doğruyoruz. Haşlanan patatesin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin (bıçak kolayca batıyor ve ortasına ilerliyorsa pişmiş demektir). Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın, diğer malzemeleri ekleyin ve iki kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın. Limonu sıkın ve kalan tüm sos malzemelerini küçük bir kapta iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına veya geniş bir salata tabağına alıp üzerine sosu gezdirip servis ediyoruz.
Not: Salatanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız servis etmeden 1-2 saat önce hazırlayıp dinlenmeye bırakın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]