Fırında tavuk körili patates nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 6 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 80 Dakika, Fırında Patates Tavuk, Fırında Tavuk Yemeği, Fırın Yemekleri, Fırında Körili Tavuk Nasıl Yapılır, Fırında Patates, Fırında Tavuk, Fırında Tavuk Fırında Köri, Sebzeli Körili Tavuk, Körili Tavuk Tarifleri, Fırında Tavuk Yemekleri, Et Yemekleri
14 4,36 5 1
Son zamanlarda fırın yemeklerine, özellikle de tavuklu olanlara can atmaya başladım 🙂 Çabuk hazırlandıkları ve fazla uğraşmadan kendi kendilerine pişirmeye bırakıldıkları için olabilir.
Öyle oldu ki, kızarmış tavuk ve patates baharatını toplayıp ne olduğunu ararken köriye rastladım. Dolabı açtım ve küçük bir kasede ne varsa boşalttım, sonra doğruca fırına verdim. Eşim sonuçtan çok memnun kaldı, tavuğun bıraktığı yağ ve suda ekmek şeridinin bir çoğu 🙂
Çok fazla istemeseniz bile makarna veya pilav hazırlayabilirsiniz.
Şimdi paketleme işine geri dönmem gerekiyor.
Aşk….
İçerik Tablosu
Körili ızgara tavuk ve patates malzemeleri
- 8-10 çıtır tavuk = tavuk sırt (10-12 kanat tercih edilebilir) 2-3 orta boy patates 1 orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz köri biber 1 tutam taze kekik (kuru da olabilir)
Patatesli tavuk köri tarifi nasıl yapılır?
Tavukları derin bir kaba alın. Yoğurt, zeytinyağı ve köriyi ekleyip iyice karıştırın. Diğer malzemeleri hazırlayana kadar rulo yapıp buzdolabına kaldırın. Patatesleri soyun ve uzunlamasına 5 veya 8 parçaya bölün. Soğanı soyun ve halkalar halinde kesin. Sarımsağı ince ince doğrayın. Hazırladığınız tüm malzemeleri tavuğa ekleyin. Son olarak tuz, karabiber ve kekiği ekleyip iyice karıştırın. Yenilebilir malzemeleri üstü kapalı bir pişirme kabına koyun. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin, ardından 30 dakika kapağı açın.
Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]