Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın ilk tarifi o kadar ekşi ki asit sevenlerin aklını başından alacak 🙂 Geçen hafta bir yıl önce hazırladığım Korok suyu – Korok Şerbeti tarifimi sosyal ağlarda paylaşmıştım. Instagram ve Facebook’ta bazı takipçilerim tarak, korok tarak diye hiç duymadığım bir tariften bahsetmişler. Bu ilginç ve pratik tarifi bahçeden topladığım meyve bahçeleri (çiğ üzüm) ile denemeye karar verdim.
Sonuç başta da söylediğim gibi ekşi severleri çok mutlu edecek. Ekşi, tuzlu ve acı yüzeylerde hoş bir tat bırakır.
Ama şunu söyleyeyim kol kaslarını sertleştiriyor 🙂
Bu arada sarımsak, kuru nane ve sumak çeşitleri var. Yeni tatlar denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Mısır nişastası tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı tuzsuz erişte (üzüm) kırmızı pul biber ve tuz
Koruk terletmesi tarifi nasıl yapılır?
Yıkanmış, süzülmüş ve sapları alınmış meyve bahçelerini iyi kapatılmış bir kavanoza veya kaba koyun. Damak zevkinize göre tuz ve pul biber ekleyip kavanozun kapağını kapatın. Meyve bahçeleri renk değiştirene kadar kavanozda 5-6 dakika çalkalayın ve ardından suyunu biraz boşaltın. Sularını salgılayan ve baharatlarla kaplı meyve bahçelerine servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]