Köstebek Turtası Dilimleri Yapımı – Tariflerim

Köstebek Börek Kısmı yapılırken önce oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker çırpılır, yumurtanın rengi değişince süt ve yağ eklenip çırpılır, kalan malzemeler ilave edilir ve en son olarak çırpılır.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirilir, bıçak batırılır ve temiz çıkarsa pişirilir.

Islak zeminde soğumaya bırakılır.

Kek soğurken krema ve süt karıştırılır, çikolata rendelenir ve yarım saat buzdolabında dinlendirilir.

Kek bir bardak su ile kesilerek yuvarlak bir kek elde edilir ve kalan kekler çekilerek fırında saklanır.

Her parçanın üzerine bir muz konulur ve krema sıkılarak muzun üzeri kapatılır ve kek kırıntıları ile kaplanır.

Kırıntıların her tarafı kaplandığında tabağa alınır ve tüm malzemeler bitene kadar devam edilir.

Buzdolabında bir saat dinlendirip servis yapın.

Porsiyon Mole Pie hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın