Köstebek Turtası Tarifi için,
İlk olarak yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp mikserle iyice karıştırıyoruz.
Ardından sütü, yağı ve kakaoyu ekleyin.
Un ve kabartma tozunu süzgeçten geçirip spatula ile karıştırmaya devam ediyoruz.
24 cm açık. Sıkı kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup kek hamurumuzu kalıba döküyoruz.
150 ile 170 °C arasında 30-35 dakika pişirin. Fırınımızın kapağını açmadan pişiriyoruz.
Kürdan testi yaparak kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
Kekin kenarından 2 cm. Kalması için bıçakla kesiyoruz. Ortadan ikiye kesip kek parçalarını robottan geçiriyoruz.
Muzu kesip delikli kısım diyoruz.
Krema ve sütü çırptıktan sonra üzerine çikolatayı ekliyoruz.
İyice karıştırın ve muzların üzerine dökün.
Kubbe şeklini veriyoruz.
Kek parçalarını krem şanti üzerine bolca döküyoruz.
Köstebek Pastası hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]