medyauzmani.com

Köy Peyniri Tarifi

Sütü geniş bir tencereye alıp ocağa alın.

Sütü ılıyana kadar ısıtalım, ocağı kapatıp iki yemek kaşığı peynir mayası ekleyip karıştıralım.

Kapağını kapatıp koyulaşana kadar bekletin. Kıvam derken tavayı hafifçe sallıyorsa ve cıvık yoğurt gibi duruyorsa sorun yok.

Her şeyi bir bez torbaya koyalım ve suyun çıkmasını bekleyelim.

Ardından bez torbaları geniş bir tencereye alıp yarım saat kadar pişirin.

Tencereden çıkaralım ve kalan suyu boşaltmak için bastıralım. Üzerine ağır bir şey koyalım ki su düzgün aksın. Bunu kesme tahtasının üzerine büyük bir kase su koyarak yaptık. Sular bitene kadar bu şekilde bekleyelim.

Yaklaşık 1,5 kg köy peyniri çıktı, biraz kesip dondurucuya koydum.

Salamura yapacaksanız suyunu süzmeyin, bir kavanoza koyun ve peynir olunca kesin, tuz ekleyin, kapağını kapatın ve buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın