Kozlak Çikolata – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

2013’ü geride bırakıp 2014’e acısıyla tatlısıyla merhaba demek üzereyiz. Yeni yıl hepimize huzur, mutluluk, sağlık ve bolluk getirsin. 2013’te tüm dertler, acılar baki kalsın, önümüzdeki günler huzur içinde geçsin.

Yılın son yazı için sizlere son dakikada sofranıza ekleyebileceğiniz, yılbaşı konseptinizi tamamlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif vermek istedim. Külah çikolatalar çok basit ama fark yaratacak bir görünüme sahipler 🙂

Zaten iki ana bileşenden oluştuğu için, kullanacağınız çikolatayı mümkün olduğunca kaliteli ve yağ oranı yüksek seçin. Böylece çözüldüğünde donması daha kolay olacak ve sizi rahatsız etmeyecektir.

Ben tam buğday gevreği ve mısır gevreği toplarından oluşan bir kutu kahvaltılık gevrekle yaptım ama siz başka bir tane seçebilir veya evde kendi mısır gevreğinizi kullanabilirsiniz.

Şekil verirken limon sıkacağı kullandım ama son turunu da elle yaptım. Bu durumda 5 büyük külah çıktı. Kahve fincanı kullanırsanız 7-8 adet olabilir.

Damak tadınıza hitap eden bir yıl olur inşallah!

Aşk…

Çikolatalı Koni Tarifi Malzemeler

    160 gr bitter çikolata 2 su bardağı mısır gevreği

Dekore etmek:

Çikolatalı külah tarifi nasıl yapılır?

Çikolatayı bıçakla doğrayın ve Marie’nin leğeninde eritin. (Varsa mikrodalgada da eritebilirsiniz.) Cipsleri çikolataya ekleyin ve iyice karıştırın. Karışık çikolata parçacıklarını koni şeklindeki kaseye doldurun ve ellerinizle düzeltin. Buzdolabına girecek büyüklükte bir tepsiye yağlı kağıt serin ve külahları o tepsiye aralıklarla dizin. Son düzeltmeleri kendi ellerinizle yaptıktan sonra çikolatayı dolaba geri alın. Servis yapmadan önce çıkarıp yağlı kağıttan çıkararak servis tabağına dizin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın