Zeytinyağı ile doldurulmuş biberleri fırına vererek deneyin. Çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Bu tarif için öncelikle soğan ve sarımsak robottan çıkarılır. (Ağza ulaşmıyor ama suyunu sızdırmıyor veya çok ince kıyılmış)
Bir çay bardağı zeytinyağını düz bir tavaya alın ve soğanı kavurun.
Yıkanmış ve süzülmüş pirinç ve bulgur ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
Şeker ve tuz eklenir ve tatlandırılır.
Salçayı ekleyip birkaç dakika kavurunca ocaktan alınır.
Maydanoz ve taze naneyi ekleyip karıştırın.
Kapak kapalıyken hafifçe nefes alın.
Biberler yıkanıp çamurla doldurulur, domateslerle kaplanır ve bir tencereye konur.
Biberin yarısına hazırladığınız suyu ekleyin.
30-40 dakika pişirilir.
Pişen biberler tepsiye dizilir ve fırında közlenir.
Emekli olduklarında verilir.
Hazır Biberler.
Not: Her porsiyon için 1 yemek kaşığından büyükse 1,5 yemek kaşığı pirinç ölçebilirsiniz. Kağıdı iç çamurumla sardım, ölçü fazla gelebilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]