Biber konservesi tarifi için önce domatesleri güzelce yıkayıp süzüyoruz. Dilerseniz kabuklarını soyup kesebilirsiniz, size kalmış, onları seviyorum.
Biberleri yıkayıp başlarını kesip ikiye üçe bölüp hazırlıyoruz.
Geniş bir tencereye kızarmış domatesleri alıp kaynamaya bırakıyoruz. Daha az su emmesi gerekir.
Ardından tavamıza yeteri kadar sıvı yağ döküp ısınmasını bekliyoruz. Biberleri 3-4 defa koyup tepsiye koyuyoruz.
Doğranmış sarımsağı ve tuzu domates sosumuzu ve biraz suyumuzu atıp bir süre pişiriyoruz.
Kızaran biberleri başka bir tencereye koyuyoruz. Üzerine kaynayan domates sosumuzu döküyoruz ve ocakta birkaç tur daha pişerken hemen kalan iki parmağımızla beyaz kavanozlarımızı dolduruyoruz ve kullanılmayan kapaklarla ağzını kapatıyoruz.
Kavanozları ters çevirin ve üzerlerini kapatın. 24 saat bu şekilde bekletip sonra güzel bir yere koyuyoruz.
Bir kutu közlenmiş biber hazır.
Kışın tadını çıkarıyoruz. 👍🤗.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]