Közlenmiş Biber Tarifi için,
Kapya biberi yıkanır, başları kesilir ve çekirdekleri yıkanır.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kağıt havlu üzerinde kurutun. yandı.
Kabuklar çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
Sarımsak soyulur ve hazırlanır. Maydanoz doğranmış.
Sos, bir kapta zeytinyağı, sirke ve tuz karışımından hazırlanır.
Kavanozun dibine bir damla maydanoz konur, hafif eğik konumda tutulur ve közlenmiş biber doğrudan kazana yerleştirilir.
Aralarına sarımsak konur.
Ağızda biraz maydanoz kaldı.
Hazırlanan çorba yavaş yavaş kavanoza aktarılır. Üzerine limonun yuvarlak kısmı konur, kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve buzdolabında saklanır.
Yaklaşık 30 gün içinde açılıp kullanılabilir.
Not: Açıldıktan sonra 10 gün içinde tüketilmelidir.
Konserve közlenmiş biberler hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]