Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen hafta ev yapımı fırında domates çorbası yaptım. Domateslerin tadı o kadar güzeldi ki çorba için ihtiyacım olandan biraz daha fazla kavurdum. Ben domateslerin yanına biraz pul biber ve yenibahar da ekledim.
Çorbayı yaptıktan sonra, artıkları hızlıca bir karıştırıcıya atıp bir diş sarımsak ve biraz zeytinyağı ekleyerek bir sos yaptım. Ocağa ihtiyaç duymadan lezzetli ve çok pratik bir kahvaltılık sos oldu.
Çığlık atmadan önce hava girmesini önlemek için üzerine biraz zeytinyağı sıktım. Sıcak veya konserve olmamasına rağmen sos bu şekilde buzdolabında en az bir ay saklanabilir. Açık kullanacaksanız daha hızlı tüketmeniz gerekiyor.
Daha fazla hazırlamak isteyenler kavanoz yerine porsiyonlara bölüp, dondurucu poşetlerine koyup bütün kış buzlukta saklayabilirler.
Sadece kahvaltıda değil makarna ya da çorba için de kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Közlenmiş Biber ve Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler
• 2 kırmızı biber
• 2 yeşil biber
• 2 büyük domates
• 1 diş sarımsak
• tuz
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Közlenmiş Biberli Domates Sosu Tarifi nasıl yapılır?
1. Biberleri ve domatesleri yıkayın. Domatesleri ikiye bölün, bıçakla biberlere iki delik açın.
2. Biberleri ve domatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Fırın ızgarasını açın ve 20 dakika pişirin.
3. Domatesleri ve közlenmiş biberleri soyun. Tohumları biberden çıkarın.
4. Sarımsakla birlikte tüm malzemeleri blender kasesine ekleyin.
5. Blenderi kısa aralıklarla çalıştırın ve sos istenilen kıvama gelince blenderdan sürahiye aktarın. Üzerine zeytinyağını ekleyip kavanozun kapağını kapatıp kahvaltılık olarak servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]